09

IKBY'de Alçı İthalat Vergisinde Artış

Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) "alçı" cinsi eşyanın ithalatına uygulanan vergi tarifesinin, 01 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, ton başına 12-15 $'dan 70 $'a yükseltildiği bildirilmektedir.

Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi(MEDOS) İstişare Toplantısı

Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi(MEDOS) ve menşe ispat/dolaşım belgeleri mevzuatı konuları hakkında 25 Ağustos 2021 tarihinde Odalarımızın ilgili çalışanlarının katılım sağladığı bir istişare toplantısı düzenlenmiştir.

İhracat Destek Ofisleri Tecrübe Paylaşım Toplantısı

Birliğimiz koordinasyonunda İhracat Destek Ofisi bulunan Oda/Borsalarımız arasında Tecrübe Paylaşım Toplantısı 19 Ağustos 2021 saat 10.30-12.00 arasında çevrimiçi olarak yapılmıştır.

AB'nin Import One Stop Shop (IOSS) KDV Sistemi

Avrupa Birliği'nin (AB) sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde uyguladığı yeni Katma Değer Vergisi (KDV) kurallarının, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe konacağıyla ilgili daha önce bilgi verilmişti.

Avrupa İyi Uygulama Ödülleri Yarışmasına Başvurular Başladı

Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı’nın (EU-OSHA) ‘2020-2022 Sağlıklı İşyerleri Yükü Hafifletir: Kas- İskelet Sistemi Hastalıkları’ kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği iyi uygulama ödülleri yarışmasına ülkemizden başvurular kabul edilmeye başladı.

Teknik Müşavirlik Destekleri ve İhracatta Kaçakçılıkla Mücadele Eğitimi

Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliği ile Oda/Borsa çalışanlarımıza yönelik Teknik Müşavirlik Destekleri ve İhracatta Kaçakçılıkla Mücadele Eğitimi çevrimiçi olarak saat 8 Temmuz 2021 tarihinde saat 10.30-12.00 arasında gerçekleştirilmiştir.

AB'nin Yeni KDV Sistemi

Ticaret Bakanlığı’nda alınan bir yazıda, Avrupa Birliği'nin (AB) sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde uyguladığı yeni Katma Değer Vergisi (KDV) kurallarının 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe konacağı belirtilerek, AB'ye yönelik gerçek değeri 150 Avro'yu aşmayan sevkiyatlarda da geçerli olacak yeni sistem kapsamında, 22 Avro'nun altındaki değerler için uygulanan KDV muafiyetinin tamamen kaldırılacağı açıklanmıştır.

TOBB2B platformu tanıtım

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, TOBB Dış Ticaret Müdürlüğü tarafından Uluslararası İşbirliği Portalı TOBB2B tanıtılarak, meclis üyelerine firmalarını nasıl üye yapabilecekleri konusunda ön eğitim verilmiştir.

Mısır’ın Gönderi Ön Bilgilendirme-Advanced Cargo Information (ACI-ACID) Uygulaması

Ticaret Bakanlığı’nda alınan bir yazıda, Kahire Ticaret Müşavirliği'nden alınan bir yazıya atfen Mısır'daki iş çevrelerinin ve çok uluslu şirketlerin talepleri doğrultusunda, Mısır Maliye Bakanlığı tarafından 23/06/2021 tarihli ve 2021/328 sayılı Karar'ın yayımlandığı ifade edilerek, ACI-ACID uygulaması başlama tarihinin 3 ay ertelendiği belirtilmiştir.

AB Teknik Mevzuatı Uyumu Çalışmaları Eğitimi

Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliği ile Oda/Borsa çalışanlarımıza yönelik AB Teknik Mevzuatı Uyumu Çalışmaları ve Uluslararası Gözetim Şirketlerine İlişkin Bilgiler Eğitimi çevrimiçi olarak saat 22 Haziran 2021 tarihinde saat 10.30-12.00 arasında gerçekleştirilmiştir.

Dış Ticaret Genel Bilgilendirme Eğitimleri

Oda ve Borsa çalışanlarımıza yönelik “Dış Ticaret Genel Bilgilendirme Eğitimleri” 16 Haziran 2021 tarihinde başlamıştır.

2021 Yılı Sigorta Eksperleri Yenileme Eğitimleri

Sayın Sigorta Eksperi,

İhracatta Ticari Kalite Denetimleri Eğitimi

Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliğiyle Oda/Borsa çalışanlarımıza yönelik İhracatta Ticari Kalite Denetimleri, Genel Ticaret ve Alım Heyeti Programları eğitimleri 25 Mayıs 2021 tarihinde saat 10.30-12.00 arasında çevrimiçi olarak düzenlenmiştir.

35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan 35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası 4-6 Mayıs 2021 tarihlerinde “Pandemi Sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliğinde Etkin İşbirliği” temasıyla 10 ana oturum ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı “Pandemide İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Getirilen Küresel Çözümler” paneli ile çevirimiçi yapılacaktır.

Ufuk Avrupa Tanıtım Etkinlikleri: Gıda, Biyoekonomi, Çevre | Kültür, Yaratıcılık, Kapsayıcı Toplumlar | Sağlık | Yeşil ve Dijital Dönüşüm

Avrupa Birliği'nin (AB) araştırma ve yenilikçilik alanında temel mali destek aracı olan Ufuk Avrupa Programı, 95,5 milyar avro hacmindeki bütçesiyle dünyanın en iddialı sivil Ar-Ge ve yenilik programıdır. 2021-2027 döneminde uygulanacak Program kapsamında pazar yaratma potansiyeline sahip yenilikçilik faaliyetleri başta olmak üzere, araştırma, geliştirme ve teknoloji alanlarında sağlanacak destekler ile AB'nin küresel rekabet edebilirliğinin arttırılması hedeflenmektedir. Ufuk Avrupa kapsamında desteklenen araştırma ve yenilikçilik faaliyetleri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Amaçları ve Paris İklim Anlaşması gibi uluslararası hedeflere ulaşılmasına da katkı sağlamaktadır.

Asya Verimlilik Teşkilatı’nın Etkinlik ve Faaliyetleri

Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Temsilcileri,

Eksper Atama Rehberi Videsou

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) üzerinden araç Değer Kaybı Eksper Atama Rehberi hakkında, Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği tarafından hazırlanan “Eksper Atama Rehberi Videosu.

7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu İle İlgili Sorular ve Cevapları

7256 sayılı Kanun gereğince SGK primlerini, gecikme cezalarını ve idari para cezalarını yapılandıranların haklarını kaybetmemeleri için peşin ödemelerini veya taksitlendirmeye ilişkin birinci taksitlerini 31 Mart 2021 tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir.

Okunma Sayısı: 806