19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

  • 18.05.2016
  • tarsustb

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Borsamız Başkanı Murat Kaya, bu anlamlı günün bağımsızlığa, halkın egemenliğine ve bugünkü güçlü Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşılan yolda çok şey ifade ettiğini vurguladı.
Kaya mesajında; " Ulusal Kurtuluş Savaş'ımızın ilk ateşinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 97 yıl geçti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet, tek yürek, tek bilek, onur ve namusu için, vatanı için başlattığı kuruluş savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkeyi en medeni, en gelişmiş, en müreffeh ülkeler arasında daimi kılacağından bizlerin asla şüphesi yoktur. Gençlerimiz, verdiğimiz şehitlerin, bu büyük mücadelenin bilincinde olarak, ülkemizi medeniyet yarışında en öne taşıyacaklardır. Geleceğin, güzel günlerin mimarı onlar olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günün yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere , gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı