Markanı Yarat, Marka Ol - TARSUS

  • 14.06.2016
  • tarsustb

Yaşam biçimi açısından kentler arasında temel ortak özellikler bulunmasına rağmen, kentlerin kendi tarihsel, kültürel, ekonomik, ticari ve hatta tarımsal gelişim sürecinde oluşturdukları farklılıklar ilk göze çarpan ayrıntılardır.

Tarsus yüzyıllardır mal, hizmet ve sermaye hareketleri konusunda avantajları olan, üretim yapan, üretimini pazarlayabilen, sermayeyi kendisine çekebilen, bu sermayeyi kontrol eden iş, kültür ve turizm anlamında çekiciliği olan ve bunu muhafaza edebilen bir kent potansiyeline sahiptir. Tarsus'un markalaşmasında asıl unsur, kaynak çekebilmek için kentin olanaklarını, potansiyelini dışarıya tanıtma uğraşısıdır.

Günümüzde yaratıcı insanlar, farklı olana hoşgörü gösteren kentleri tercih ediyor, çünkü farklılıklar yaratıcılığı besliyor, “enerjiyi ve dinamizmi” yükseltiyor. Yeni ekonominin itici gücü yaratıcılık olduğu için yaratıcılığın yaşamadığı kentler gerilemeye mahkum oluyor. Bugünün koşullarında ekonomik büyüme, teknoloji, yetenek ve hoşgörü bir araya geldiği zaman gerçekleşiyor.

Tarsus Markası ile, Tarsus'un sahip olduğu kültürel, tarihsel, doğal ve toplumsal özelliklerini  bütünleştirerek ve diğer şehirlerden ayırt etmek amacıyla kendine özgü bir işaretle destekleyerek yaşama geçireceğimiz gelişim, tanınma ve imaj projesi olacaktır.

Markanı Yarat Marka Ol Tarsus markası ile,  Tarsus'u ve potansiyel olanaklarını diğer kentlerden ayıracak ve marka imajı yaratacak zengin kültür mirasını, tarihi geçmişini ve özgünlüğünü ifade ederek farkını göstermeye dayanan bir markalaşma sürecini başlatmak, kentin sosyokültürel ve ekonomik yapısına katkı sunmak kapsamında Tarsus'u “marka şehir” yapmaktaki nihai amacımız, şehrin kalkınmasını sağlamak, şehirde yaşayanlara daha iyi hayatlar sunmak, onların mutluluklarını artırmaktır.Bir şehri marka yapmak, geri dönüşü en yüksek yatırımlardan biridir. 

Tarsus Ticaret Borsası olarak MARKANI YARAT; MARKA OL sloganı ile çıktığımız yolda her kesimin desteğini ve paylaşımını bekliyoruz. Eğer biz marka şehir yaratmak istiyorsak önce bakış açımızı buna göre şekillendirmeliyiz.Bu nedenle; Tarsus Markası, Tarsus ’u en doğru şekilde yansıtmalı ve Tarsus'a yepyeni bir enerji ve motivasyon kazandıracak şekilde yapılanmalıdır.

Tarsus'ta üretilen, yetiştirilen, varlığı geçmişe dayanan mimari yapılar ve tarihi yapıtlar ve benzerlerinin Tarsus Markasıyla temsil edilerek diğerlerinden farklı olduğunun farkındalığı yaratılması, ürün ve hizmette ise marka değeri bilinilirliği , kalitesi ile marka güven endeksinin yükseltilmesini hedef olarak aldığımızda bu markalarımızın Tarsus ön ismi ile özleştiği ve diğer markalardan farklı olduğu  değerler bütünü yaratarak Tarsus başlığında marka değerinin en temel bileşeni Marka Bağlılığını yaratacağımıza inanıyor, Kentin yerel aktörleri ile birlikte oluşturacağımız tanıtım organizasyonuna her kesimden destek bekliyoruz.

Markanı Yarat, Marka Ol - TARSUS