Tarsus İŞKUR ile UGE Eğitimlerine ve Yeni Projelere Devam

  • 23.06.2016
  • tarsustb

Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal 2016  Haziran- Aralık ayları arasında düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile ilgili yeni prototokol için Borsa Başkanı Murat Kaya'yı ziyaret etti.

İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, 2015 yılının 3. ayından buyana Tarsus Ticaret Borsası ile çok güzel ve olumlu projelere birlikte imza attıklarını bu süreçte kazanan Tarsus olduğunu ifade ederek, "Tarsus Ticaret Borsası ile düzenlediğimiz UGE kurslarında kursiyerlerimizin iş fikirleri KOSGEB tarafından kabul görerek yeni istihdam alanları sağladık. Borsamız; eğitimlere katılan kursiyerlerini bizlerle beraber takip ederek iş kurmaları yönünde de yardımcı oldu. Yeni kurulan işletme sayıları ile kazanan yine Tarsus oldu." dedi.

Borsa Başkanı Murat Kaya, Tarsus İŞKUR ile 3. protokolümüzü yaparak 2016  yılı sonuna kadar yeni hedeflerle istihdama katkının devam edeceğini ifade ederek, "Bu kapsamda Borsamızda eğitimlerimize devam edeceğiz.2015 yılı Mart ayında başlayan eğitimlere 2015 Yılı sonuna kadar 298 kursiyer belge almaya hak kazandı.Bu süre içinde KOSGEB'e yapılan iş fikri projeleri kapsamında 62 iş fikri sahibi kursiyerlerimizden 40 tanesi işyerini açarak istidam sağlayan müteşebbis oldu. 22 kursiyerin iş fikride onay alarak iş yerleri kurulma aşamasında veya yeni işyerleri açılma hazırlıkları devam etmektedir. Toplam 62 kursiyer ile % 20 lik bir başarı sağlanarak Dünya ortalamasının yaklaşık 4 katı, Türkiye Ortalamasının 5 katına ulaşılmış oldu.2016 yılında ise; 125 kursiyer öğrenci ( Nisan Ayı dahil) Şubatta 10 kişi , Martta 8 kişi, Nisanda 3 kişi ve Adana Yüreğir Belediyesi eğitiminden Nisan da 5 kişi olmak üzere KOSGEB projesi kabul olan ve işyeri açanlar sayısı 26 kişi  oldu.Ortalama % 21 lik bir başarı sağlandı. Biz bu başarıyı hep birlikte sağladık.İstihdama katkımız devam edecek." diyerek Başkan Murat Kaya yeni projelerle ilgili fikirlerini İŞKUR Müdürümüzle paylaştı.

Tarsus İŞKUR ile UGE Eğitimlerine ve Yeni Projelere Devam