Borsamız ve Tarsus TSO 'nun Ortak Yayını "Zeytin ve Zeytin Yağı Pazar Araştırması"

  • 13.07.2016
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus TSO 'nın ortak yayını olarak hazırlanan ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI PAZAR ARAŞTIRMASI konulu 44 sayfalık dergi Tarsus Sarıulak Zeytini'nin coğrafi işaretinin alınması tanıtımı ve markasının yaratılması amacıyla hazırlandı.

Dergi içeriği 2 bölüm halinde olup, 1. bölümde   SARI ULAK ZEYTİN’İNİN ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİLME KOŞULLARI, SARI ULAK ZEYTİN’İN SORUNLARI VE KLONLAMA RÖPORTAJI, TARSUS’TAKİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİ hakkında bilgiler sunmakta, 2. bölümde ise TÜRKİYE’DE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI konusu işlenmiştir.

Derginin ortak yayın olarak hazırlanmasında iki kurumun Başkanlarına teşekkür ederiz.

Dergiye ulaşmak için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli

 

http://tarsusticaretborsasi.com/DOSYALAR/sunum/zeytin2016/  

 

Ayrıca dergimizin PDF formatı Tarsus Ticaret Borsası App uygulamasındadır .

 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Ruhi Koçak, 

Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizde zeytinciliğin geliştirilmesi ve kalkındırılması, Sarıulak zeytininin tüm dünyaya tanıtılması için her türlü desteğe hazır olduklarını, organik zeytin alımı konusunda da Ticaret Borsası ile birlikte her türlü özveriyi göstereceklerini belirterek, Tarsus Zeytin Platformu’nun zeytin ve zeytinyağı üreticilerine her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise;

Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Tarsus’un hayatın her alanında kalkınıp, gelişmesi ve halkın refah düzeyinin gelişmesi için el ve gönül birliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.Tarsus’un dünya çapındaki zeytini olan Sarıulak zeytinini tüm dünyaya tanıtıp, hak ettiği konuma kavuşmasını sağlayacaklarını vurgulayan Murat Kaya, “Birlik ve beraberlik içinde her türlü engeli aşabileceklerini söyledi.

 

İKİ BAŞKANDAN ORTAK MESAJ

Birlikte Rahmet var sözüyle yola çıkarak "TARSUS ZEYTİN PLATFORMU" oluşturulması konusunda ortak kararımız oluşmuştur. Bundan sonraki süreçte kurduğumuz platform en dinamik şekilde çalışarak özellikle "Tarsus SARIULAK Zeytini ve Tarsus SARIULAK Zeytin Yağı için coğrafi işaret alınması ve Tarsus'ta MARKA değer yaratılması için çalışmalarımıza hız vereceğiz.

Borsamız ve Tarsus TSO 'nun Ortak Yayını "Zeytin ve Zeytin Yağı Pazar Araştırması"