Borsa ve TSO'dan Ortak Girişim; Kalkınma Bakanlığımıza Dosya Sunuldu

  • 20.02.2017
  • tarsustb

Boğaziçi Üniversitesi tarafından Tarsus’ta restore edilerek akademik çalışmalara ev sahipliği yapmak üzere kültür ve tarih merkezi haline getirilen Saint Paul Kilisesi Anıt Müzesi yanında bulunan 100 yıllık eski çırçır fabrikası Gözlükule Höyüğü Araştırma Merkezi olarak akademik araştırma ve arkeolojik araştırmalar paralelinde, akademik çalışmaların yürütüleceği Gözlükule Höyüğü Araştırma Merkezi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı  ile Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın katıldıkları tören ile gerçekleşti. Törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus TSO Başkanı Ruhi Koçak ile davetliler katıldı.

Açılışın ardından Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile Tarsus'a dair sorunları ve çözümleri konusunda istişare eden Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ile Tarsus TSO Başkanı Ruhi Koçak İlçemiz tarihi ve turizmi açısından önem taşıyan hususları da içeren bir dosyayı Bakanımıza sundular.

Tarsus ziyareti ile ilgili olarak konuşan Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan "Öncelikle Tarsus’ta bulunmaktan, hele hele bugün önemli açılışı gerçekleştirmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tarsus, tarihiyle, kültürel mirasıyla, sanayi kültürüyle Türkiye’mizin ender yerleşim yerlerinden bir tanesi. Biz bunun bilincindeyiz. Hele hele Tarsus’un o kültürel zenginliği, bu zenginliklerin ortaya çıkarılması, turizm açısından da Tarsus’un önemli bir merkez olması bizim açımızdan son derece önem arz ediyor. İkinci bir husus: Tarsus aslında Türkiye’de şöyle geçmişimize bir baktığımızda sanayi kültürü olan ender merkezlerden bir tanesi. Birkaç yüzyıllık sanayi geçmişi olan bir yerleşim yeriyiz. Dolayısıyla Mersin’imizde de sanayinin en önemli merkezlerinden biri konumunda yer alıyor. Bildiğiniz gibi; özellikle yatırımcılarımız için arazi temini büyük problem arz ediyor, tüm arkadaşlarımızla birlikte bunların değerlendirmesini yaptık inşallah hem Tarsus’umuza hem de Mersin’imize güzel bir ihtisas organize sanayi bölgesi kazandıracağız. Bununla ilgili çalışmalar hemen hemen son noktaya geldi. Ben bunu çok önemsiyorum çünkü Mersin sadece Çukurova bölgesinin değil Türkiye’nin en önemli liman şehri konumunda dolayısıyla Anadolu’nun değişik yerlerinden birçok yatırımcının Mersin’e ve Tarsus’a sanayi yatırımı yapmak için büyük bir ilgi duyduğunu biliyorum. Bu açıdan yeni bir ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulması Tarsus ve Mersin için önemli bir kazanım olacaktır diye düşünüyorum. Bir başka husus; organize sanayi bölgemizin genişletilmesi çalışmalarını da sürdürüyoruz." dedi.

Borsa ve TSO'dan Ortak Girişim; Kalkınma Bakanlığımıza Dosya Sunuldu