Borsa Yönetim Kurulu'ndan İstihdam Seferberliğine Çağrı

  • 01.03.2017
  • tarsustb

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için başlatılan istihdam seferberliğine destek olmak için üyelerine çağrısını yineleyen Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yönetim kurulu olağan toplantısında gündemdeki en önemli konunun “istihdam seferberliği” olduğunu vurguladılar. 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri olağan toplantısında gündem maddesi olarak aldıkları istihdam seferberliği konusunda Borsa Başkanı Murat Kaya  yönetim olarak istihdam seferberliği için  koordinasyon kurulu oluşturduklarını ifade etti.

Başkan Murat Kaya, " İşsizlik sorunu gündeme gelince, işsizlik nasıl çözülür sorunu konuşulmaya başladı.Soruna acil olarak getirilen ve yayınlanan kararname ile yeni istihdam teşviki açıklandı. Teşvikle birlikte,  2 bin 177 liralık asgari ücret maliyeti, 773 lira prim ve vergi desteğiyle 1404 TL’ye düşürüldü.Daha önce de çeşitli istihdam teşvikleri getirilmiş olmasına rağmen bu çapta bir teşvik ilk kez yapıldı.

Bir işsize , bir gence iş verilmesi, iş öğretilmesi kadar önemli bir vazife hem de teşvikle beraber sunuldu.Buradan bütün üyelerimize çağrıda bulunuyoruz.İmkanı olan teşvikten yararlansın ve çalışan sayısını artırsın. İhtiyacı olmayan, ama mali imkanı yeten de fedakarlık yapsın. Çünkü bir iş, bir lokma ekmek demektir.Kendi imkanlarımızla gerçekten bu millete hizmet edecek, bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak, bu ülkede daha huzurlu ve müreffeh bir şekilde yaşanmasına vesile olacak olanın yanındayız. Her artı istihdam, yeni bir iş, aş demektir bu bizi de sevindirir, bu milleti de sevindirir. "dedi.

Toplantının devamında Başkan Murat Kaya Tarsus Ticaret Borsası web sayfasında istihdam seferberliğine destek sağlamak amacıyla "İŞ GÜCÜ İLANI" linki konulduğunu ifade ederek, " Borsamızın web sayfasında İŞKUR HİZMET NOKTAMIZ aracılığı ile istihdam seferberliğine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bir sayfa oluşturduk. Bu sayfada İŞ ARAYAN ve İŞ GÜCÜ ARAYAN formu ile iş arayan veya iş gücüne ihtiyaç duyan işverenlerimizin aradıkları niteliklere haiz işgücü taleplerini belirterek istihdama katkı sağlayabilecekler.İŞ ARAYAN Başlığında ise işe ihtiyacı olanlar ad,soyad, cinsiyet, yaş, eğitim bilgileri, iletişim bilgileri ve benzerleri ile varsa daha önce çalıştıkları deneyim sürelerini yazarak ve nasıl bir iş aradıklarını da  açıkça belirterek her iki tarafa da yardımcı olmaya çalışacağız." dedi.

 

İŞGÜCÜ İLANI LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Borsa Yönetim Kurulu'ndan İstihdam Seferberliğine Çağrı