Bir İŞ, Bir AŞ için, Kazanan TÜRKİYE için "Bu İŞ OLUR"

  • 06.04.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, "Bu İş Olur." dedi

İstihdamla büyüyecek Türkiye'nin zor bir seneyi geride bıraktığını belirten Başkan Murat Kaya , bu zor süreçte sergilenen birlik ve beraberliğin öneminden söz etti. " Bu noktada ülkemizde öncelikle milli birliği, beraberliği sağlamak her Türk vatandaşının görevidir diye düşünüyorum. Biz işadamlarının da büyük görevler düşüyor. Biz bu konuda ülkemizde yatırım yapma anlamında ciddi mesajlar vermek zorundayız.Türkiye; Üretimde niteliği arttırdıkça, teknoloji seviyesini yükselttikçe, dışarıda yaşanan gelişmelere daha hızlı tepki verdikçe, ekonomik iniş çıkışlardan da daha az etkilenmesi mümkün olacaktır." diyen Başkan Murat Kaya sözlerine şu şekilde devam etti.

 

"Sözde birbiriyle ilgisi olmayan terör örgütleri aynı dönemde ülkemizi hedef aldı. Diğer taraftan Ülkemizin sınırları bir ateş çemberi içine alındı.İnanıyorum ki, bu yaşananların yarısı başka ülkenin başına gelse, hiçbiri ayakta kalamazdı.ancak, bizi ateş çemberine alanlar şunu unuttu. Biz ÜLKEMİZİ seviyoruz.

 

Bize düşen görev, Türkiye’yi geleceğe bakan, daha güçlü bir ülke haline getirmektir. Milletimizi daha müreffeh yapmaktır.  İş dünyası olarak Türkiye’nin geleceğine umutla bakıyoruz.

Türkiye ekonomisini güçlendirme adına özellikle işadamlarımızın, yatırımcıların daha aktif olmalarını arzu ediyoruz.Bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. İnşallah 2017'nin ikinci yarısı ekonomide Türkiye'nin ciddi bir hamlesi haline gelecektir. Borsa olarak güçlü ekonomi, müreffeh Türkiye için var gücümüzü ortaya koyarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız aynı zamanda istihdam demektir.

 

Şubat ayı başından itibaren Borsamız yeni istihdamlar yaratılması amacıyla 125 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilerek 6 milyon 250 bin TL'lık istihdam hacmi yaratılmış oldu..İstihdam seferberliği kapsamında Borsa İŞKUR Hizmet noktası olarak İşbaşı Eğitim Programı dahilinde 8 firmaya toplam 30 İşbaşı Eğitim Programı düzenlendik. Bu eğitimlerin sonunda inanıyorum ki bu firmalarımız istihdamlarına 30 kişiyi ilave olarak ekleyecek. Ayrıca bu sayının haricinde İstihdam Seferberliği kapsamında firmalarımız 7 istihdam daha  gerçekleşti.

 

Ülkemizin gücüne ve geleceğine güveniyoruz.İstihdam sağlayan kazanacak, İş dünyası kazanacak, Türkiye kazanacak.

Her artı istihdam yeni bir iş yeni bir aş, Bu İş Olur, milyonlara iş, milyonlara aş olur. Bir İŞ, BİR AŞ için, Kazanan TÜRKİYE için "Bu İŞ OLUR" diyoruz.

Bir İŞ, Bir AŞ için, Kazanan TÜRKİYE için "Bu İŞ OLUR"