Borsa Yeni Mahalle’de ‘İftar Yemeği’ Verdi

  • 07.06.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası’nın Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği iftar yemeği Yeni Mahalle’de gerçekleştirildi.

Borsa Başkanı Murat Kaya, Kazım Taşkın İlköğretim Okulu’nda halka açık verilen iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmasında, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunun altını çizen Borsa Başkanı Kaya “Bizleri ayak tutan en önemli unsur aile yapımızdır. Aile yapısını temelini sevgi ve saygı oluşturur. Birlik, beraberlik ve dayanışma oluşturur. İnşallah bugünlerde ülke olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımızın olduğu günlerdir. Cenab-ı Allah bu birliğimizi, bu düzenimizi ve bu güzelliğimizi bozmasın. Bu vesileyle hepinizin Ramazan ayını ve gelecek olan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay ise, bugün burada bir hayır dayanışmasının gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, bugünlerde en fazla duaya ihtiyaçlarının bulunduğunu, bu dualar yapılırken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Devletsizliğin hiçbir şeye benzemediğini ifade eden Müftü Erenay, “Rabbim elimizden devletimizi, bayrağımızı ve vatanımızı elimizden almak isteyenlere fırsat vermesin. Bizler bugün burada birlik ve beraberlik içerisindeysek devletimiz ayakta, başı dik olduğu içindir. Suriye başta olmak üzere bugün birçok İslam ülkelerinde yaşanan vahim olaylarının başında devletsizlik başı çekmektedir. Biz devletimizin sınırlarının her bir metre karesine canlarımızı feda ederek koruduk ve bundan sonra da koruma devam edeceğiz. Cenab-ı Allah bizleri bayraksız, ezansız, vatansız ve hepsinden önemli devletsiz bırakmasın: Ben bu vesileyle Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise konuşmasında, cennetten bir köşe isteyen bir insanın bugün burada ona talip olduğunu, çünkü iki-üç dakika sonra Cenab-ı Allah’ın bize lütfettiği yiyecekleri yiyerek ona hamd edeceğimizi ifade etti.

Kaymakam Yüksel, her Müslüman’ın şükretmesi gerektiğini belirterek “Bugün bir araba veya bir ev aldığınızda şükrediyorsunuz. Şükretmenin de bir paylaşma olduğunu unutmamak gerek. Bugün burada Ticaret Borsamızın verdiği iftar yemeğinde ekmeğimizi paylaştığımız gibi. Malı, mülkü ve parası olan herkes fakirle paylaşmalıdır. Bu sofrada bizlerle paylaşmamıza aracı olan Ticaret Borsası Başkanı ve yönetime teşekkür ediyorum. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Müftülük din görevleri tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından oruçlar açıldı.

Ticaret Borsası tarafından verilen iftar yemeğine, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erim, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Muhtarlar Odası Başkanı Mustafa Naci Güllü, Tarsus’taki Meslek Odası Başkanları, Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancık ve diğer mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Borsa Yeni Mahalle’de ‘İftar Yemeği’ Verdi
Borsa Yeni Mahalle’de ‘İftar Yemeği’ Verdi
Borsa Yeni Mahalle’de ‘İftar Yemeği’ Verdi