Sorunların Çözümünde Birlikte Hareket Etmeliyiz

  • 29.07.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ; Ankara'da gerçekleştirilen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de katıldığı TOBB bünyesindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları Konseyleri Müşterek Toplantısından dönüşünde değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, dünyada uygulanan ihracat teşviklerinin incelendiği ve dünyada olup da ülkemizde uygulanmayan bir destek olmadığının da belirtildiğini ifade eden Başkan Murat Kaya, "Yeni dönemde özellikle katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve ihraç edilmesi için teşvikler daha da artacak" diye konuştu.

İhracatı arttırmak için Borsa,olarak Ekonomi Bakanlığımızdan kazanılan URGE projesi ile ihracatın arttırılmasına katkı sağlayacaklarını söyleyen Başkan Murat Kaya,  Ticaret Borsası üyeleri arasından ihracat yapıp da sorun yaşayanlar varsa, doğrudan Ekonomi Bakanlığı`na iletilmek üzere yaşadıkları sorunları kendilerine bildirilmesini istedi.

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI İÇİN AYRILAN BÜTÇE 2017 YILI İÇİN YAKLAŞIK ÜÇ KATINA ÇIKTI

Başkan Murat Kaya "İhracatın geliştirilmesi ve alternatif pazarların oluşturulması için Ekonomi Bakanlığı; ihracatta yaşanan sıkıntıları yerinde dinlemek ve çözüm yollarını bulmak adına illerde toplantılar düzenleyecek ve ihracatı arttırmak için Meclis`ten aldığı yetki ile hızlı bir şekilde hareket planını oluşturacak. Ekonomi Bakanlığı aynı zamanda illerde oda ve borsalar ile protokoller imzalayarak ortak çalışmalar yapacak. Yeni ihracat teşvik sistemi ile ilgili odalar ve borsalar Ekonomi Bakanlığı'nın şubesi gibi çalışacaklar. İhracata yönelik devlet yardımları için ayrılan bütçenin 2017 yılı için yaklaşık üç katına çıktığını hatırlatan Bakan Zeybekci, dünyanın en ideal yatırım teşvik sistemini oluşturulduğuna da toplantıda değindi." dedi.

Sorunların Çözümünde Birlikte Hareket Etmeliyiz