Tarsus Ticaret Borsası 700 Öğrenciyi Tepeden Tırnağa Giydirdi

  • 04.10.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası, 53 okuldan 700 öğrenciyi tepeden tırnağa giydirdi.

Ticaret Borsası salonunda yapılan giyim yardımı etkinliğine Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Boro, Emniyet Müdürü Halis Ünal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Emniyet Müdür yardımcısı Oğuz Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, TB Yönetim Kurulu üyeleri, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekibi ve öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Yüksel Ünal, etkinliğin yardım etmekten ziyade sevgiyi paylaşmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Türk milletinin gücü birlik, beraberlik ve dayanışmadan geliyor. Bizim gücümüz kurtuluş savaşından geliyor. Bugün milli değerlerin kaybedilmesindeki sebep kapitalizmdir. Gelecek nesillere paylaşmayı ve dayanışmayı öğretmeliyiz. Böylece milli değerlerimizin güçlenmesini sağlamakla birlikte, dayanışma ve paylaşma duygusunu güçlendirmiş oluruz. Kurtuluş savaşı mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk yedi düvele karşı mücadele başlatmış ve milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışmasıyla büyük bir fedakârlık gösterilerek kurtuluş savaşı kazanılmıştır. Demek ki canı yürekten verilen şey, insanları çok mutlu eder. Bugün burada ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardımdan çok sevgimizi paylaşma, dayanışmamızı verdik. Paylaşmanın ve dayanışmanın ne kadar güzel olduğunu anlıyoruz, anlatıyoruz. Devletin yaptığı yardım ve desteklerin, paylaşmanın yanında hayırseverlerin de sevgilerini paylaşma konusunda gösterdikleri hassasiyetleri takdirle karşılıyoruz”.

Emniyet Müdür yardımcısı Oğuz Şahin konuşmasında, emniyet teşkilatının huzur ve güvenin sağlanmasındaki bilgi birikimiyle yalnızca güvenlik anlamında değil, ihtiyaç duyulan her alanda vatandaşları memnun edecek çalışmalara önem veren bir kurum olduklarını, bu bağlamda Tarsus Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında ilçe merkezinde bulunan ilk ve orta okullarda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencileri her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da maddi açıdan desteklemek, moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla Tarsus Ticaret Borsasının katkılarıyla 700 öğrenciye giyim malzemesi dağıtılmıştır.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı konuşmasında bugün bu etkinlikle bir farkındalığa tanıklık ettiklerini belirterek, minik öğrencilerin yüreklerine dokunarak  yardım elini uzatan Ticaret Borsası yönetimine teşekkür etti.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise konuşmasında, Ticaret Borsası olarak geleneksel hale getirdikleri kırtasiye ve giysi yardımıyla çocukların coşkusunu yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.

Başkan Kaya, “Ticaret Borsası olarak öğrencilere yaklaşık 100 bin liralık burs yardımı yapıyoruz. Bizi ayakta tutan en önemli unsur aile güçlü aile kavramına sahip oluşumuzdur. Aile demek birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmak demektir. Türk aile ve dayanışmasının önemini bilmek zorundayız. Bizleri ayakta tutan aile kavramıdır. Bu da ancak yardımlaşma ve dayanışmayla olur. Türk insanının mutluluğunun ve dayanışmasının sırrı güçlü aile yapısına sahip olunmasıdır.  Biz bir ve beraber olduğumuz, yardımlaşma içinde olduğumuz, sevgiyi ve mutluluğu paylaştığımız sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. “ dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere giysi paketleri dağıtıldı.

Tarsus Ticaret Borsası 700 Öğrenciyi Tepeden Tırnağa Giydirdi
Tarsus Ticaret Borsası 700 Öğrenciyi Tepeden Tırnağa Giydirdi
Tarsus Ticaret Borsası 700 Öğrenciyi Tepeden Tırnağa Giydirdi
Tarsus Ticaret Borsası 700 Öğrenciyi Tepeden Tırnağa Giydirdi