Yakalanan Büyüme Oranı İle Yeni Bir Başarı Hikayesi Yazdık

  • 12.12.2017
  • tarsustb

TÜİK tarafından açıklanan tarihi büyüme rakamlarını değerlendiren Başkan Murat Kaya, büyümenin büyük bölümünün ihracat, yatırım ve üretimden gelmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Başkan Murat Kaya, büyümeyle ilgili görüşleri şöyle:

“Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte gösterdiği performansla, dünya devlerini geride bıraktı. 28 üye ülkesi ile Avrupa Birliği üçüncü çeyrekteki ortalama büyümesi yüzde 2,6 olarak gerçekleşirken, yüzde 11,1'lik büyüme Türkiye adına oldukça sevindirici bir gelişmedir. Tek haneli büyümenin, çift haneli bu büyüme orana yükselmesi ,  Türk İş Dünyasının ekonomik performansı adına  ciddi bir yol haritası ile yoluna devam edeceğinin göstergesi olarak görmekteyiz.

Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını devam ettireceği ve 2018 yılına Türk İş Dünyasının böyle bir motivasyonla girecek olması bizi daha güçlü kılacaktır. Büyüme verilerini sektörel bazda incelediğimizde büyümenin her sektörde ve özellikle yatırımlarda öne çıktığını, tarımsal büyümenin büyüme oranına yüzde 2,8 gibi bir oranla destek olduğunu görmekte tarımdaki başarımız açısından memnuniyet vericidir. Hükümetimizin arka arkaya; ihracatta, yatırımların desteklenmesin de  mali yönde gerçekleştirdiği teşvikler, istihdam seferberliği gibi destekler ekonomik göstergelere olumlu yansıdığının işareti olarak görüyor ve geldiğimiz noktada geleceğe umutla bakıyoruz. El ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin aydınlık geleceği için durmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi üreten, yatırıma odaklı rekabete hazır, ihracat yapan, istihdama katkı sağlamaya yönelik  azim ve kararlılıkla yolunda yürümeye devam edecektir. “

Yakalanan Büyüme Oranı İle Yeni Bir Başarı Hikayesi Yazdık