Vergi Haftası Kutlamaları Kapsamında Daire Müdürlerinden Ziyareti

  • 28.02.2018
  • tarsustb

Tüm Türkiye'de kutlanan Vergi Haftası münasebetiyle Tarsus Kızılmurat Vergi Dairesi Müdürü Veysel Kurt ve Şehitkerim Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Hatipoğlu vergi dairesi ile vergi dairesi gelir uzmanları Başkanımız Murat Kaya’yı ziyaret etti.

Vergi Dairesi Müdürleri, tüm Türkiye'de kutlanan Vergi Haftası münasebetiyle hafta boyunca kurumları ve kuruluşları ziyaret ederek, vergi bilincini ve önemini yükseltmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Başkan Murat Kaya  gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti  ifade ederek "Toplanan vergiler, aynı zamanda yatırıma ayrılacak kaynaktır.Ancak, Vergisini ödeyeninde ödüllendirildiği yeni bir sistemin müjdesini de bekliyoruz. "mesajına vurgu yaparak " Devletimizin hizmet etmesi için gerekli en önemli finansman kaynağı vergiler olup bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 85'i vergilerden karşılanmaktadır. Devletten beklenen güvenlik, eğitim, sağlık, yol, su ve elektrik gibi bütün hizmetlerin gerçekleşmesi ancak toplanacak vergilerle mümkündür. Toplanan vergiler, aynı zamanda yatırıma ayrılacak kaynak demektir. Yani toplanan vergiler okul, hastane, yol, köprü, baraj demektir." sözlerine şu şekilde devam etti;"Özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak bizlerin en önemli gayreti olmalıdır.Tarsus Ticaret Borsası bu noktada gerçekleştirdiği kamu hizmeti ile ilçe bazında tahakkuk eden toplam gelir vergisinin % 35 ini üyelerinin tescil işlemlerinden tahsil ederek devlete vergi olarak kazandırmıştır. Bu rakam 2016 yılına oranla  % 11,2 artarak sadece 2017 yılında 10 milyon 200 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Son 3 yılda Borsamız tarafından hazineye aktarılan vergi toplamı ise 30 milyon TL'sına ulaşmıştır. Bu önemli vazifenin icrasına aracı olduğumuz, kayıtlı ekonomiye sağladıkları katkıdan ötürü üyelerimizi de yürekten kutluyor ve tebrik ediyoruz." dedi.

Vergi Haftası Kutlamaları Kapsamında Daire Müdürlerinden Ziyareti