8 Mart Dünya Kadınlar Günü

  • 07.03.2018
  • tarsustb

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ,  toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı artırmak hepimizin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Başkan Murat Kaya “Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren kadınlarımız insanlığın kalbidir. Sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.” diye konuştu.​

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kadınlarımızın gücü medeniyetimizin göstergesidir.Atatürk’ün  “Dünyada hiçbir milletin kadını ’Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim’ diyemez” dediği KADINLARIMIZ, gerek cephelerde gerek cephe gerisinde kendi canları bir yana, minik yavrularının bedenlerini bile kurtuluş için feda etmişlerdir. Anadolu kadını ülkesinin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında üzerine düşeni fazlasıyla yapmış; bugün gerek kamu, gerekse özel sektörde eğitim, hukuk, sağlık, sanat, politika, güvenlik, spor gibi birçok alanda üstün başarılara imza atmış ve atmaya da devam edecektir. Bu noktada;toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı artırmak hepimizin sorumluluğudur. Ne yazık ki bugün, dünyada ve ülkemizde çok zorluklar yaşayan, geri planda kalan, baskı gören kadınlarımız var. Giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarının, artış gösteren taciz vakalarının hepsini kaygı ile takip ediyoruz. Bu olumsuzlukların giderilmesi için hem kadınlara hem erkeklere çok iş düşüyor. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğiz.Borsamız da uyguladığı faaliyetlerde önceliği kadınlarımıza vererek, hem ev ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacak aktiviteleri ön planda tutmaktadır.Hayatın her alanında büyük özveri ile emek veren kadınlarımıza şiddetin, tacizin, saygısızlığın, vefasızlığın son bulmasını diliyor, bir günle sınırlandırılmaması gereken 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygı değer Türk ve Dünya kadınlarımıza refah, sağlık ve huzur dolu bir gelecek temenni ediyorum." dedi.

 

TARSUS TİCARET BORSASI KADINLAR GÜNÜ SPOTU İÇİN TIKLAYINIZ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü