Bir Başarı Hikayesi; AGROHOBY

  • 25.09.2018
  • tarsustb

Borsamızın üyelerine yönelik 2018 yılı kalite hedefleri içinde yer alan gelenek haline gelen Üye Başarı Hikâyeleri faaliyetimizi bu yıl AGROHOBY TARIM ÜRÜLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Yönetim Kurulu Başkanı Ali YALÇIN ile yaptığımız röportajla gerçekleştirdik.

Ali Bey ilkokulu İstanbul, orta ve lise eğitimini Mersin’de, Üniversite Eğitimini Selçuk üniversitesinde tamamladıktan sonra 2,5 yıl kaldığı İngiltere' de bir yandan dil eğitimini tamamlarken diğer yandan dönercilik yaparak geçimine katkı sağlamış. 2009 yılın da  AKİB’ın organize ettiği 12 aylık bir program olan  “Dış Ticaret Koçları” eğitim projesini başarıyla tamamlayan Yalçın,  2015 yılında Mersin Üniversitesinde  tam burslu  Pro-MBA tezsiz yüksek lisansını tamamlayarak Dış Ticaret alanında çalışma hayatına başladı.

“Çocukken hayalim ticaretle uğraşarak elde ettiğim gelirle Dünya’yı gezmekti." ifadesini şu şekilde doğrulayan Ali bey, "Galiba yaptığım iş hayallerimi gerçekleştirdiğimi gösteriyor.”  dedi.

Firmalarının 3000m2 açık toplam 5000m2 alanda ağırlıklı olarak tıbbı ve aromatik bitkilerden olan Tarsus'a özgü Toroslarda doğada saf yetişen Defne Yaprağını işleyip Dünyanın 20’den fazla ülkesine ihracatını yapmak ve bunun yanında talep doğrultusunda Kekik ve Biberiye bitkilerini de işlemekte olduklarını belirtti.

Ali Yalçın, içinde bulundukları sektörün zorluklarını ifade ederken hammadde tedariklerini köylülerden peşin aldıklarını ve yoğun sermaye ye ihtiyaç duyduklarını, defne yaprağında kaliteyi belirleyen unsurların değişken olduğunu bundan dolayı da fiyat belirlemenin kolay olmadığına değindi.Yılın 6-7 ayı aktif çalışmakta olduklarını aktarırken, sezon öncesi bağlantılarını iyi yapabildikleri takdirde sezonu rahat geçirdiklerine değindi.

İş hayatındaki başarısını çevresiyle olan güçlü iletişime ve hatalarından edindiği tecrübeye sahip çıkarak planlı çalışmaya borçlu olduğunu belirten Ali Bey, gençlere hedeflerini doğru belirlemelerini ve hedeflerine ulaşmak için sabırlı olmalarını, çevreleri ile iletişimlerini güçlü tutmalarını, trendleri takip ederek uyum sağlamaları tavsiyesinde bulundu.

Agrohoby Tarım Ürünleri Ltd.Şti’nin önceliğinin firma değerlerimize bağlı kalarak, faaliyet gösterdiği alanlarda en kaliteli ürün ve hizmetleri sunarak, lider bir kurum haline gelmek bunu yaparken de tüm müşterileri için artı değer yaratmayı hedeflemiştir. Üyemiz Tarsus Ticaret Borsası'nın URGE Projesinde de yer almakta olup, proje kapsamında gerçekleştirilen tüm faaliyetlere özgün fikirleri ile de destek vermektedir.

Bizleri çok güzel şekilde ağırlayan ve ilgilenen, Sayın Ali Yalçın’a teşekkür eder, memnuniyetimizi ifade ederiz.

 

 

Bir Başarı Hikayesi; AGROHOBY
Bir Başarı Hikayesi; AGROHOBY
Bir Başarı Hikayesi; AGROHOBY
Bir Başarı Hikayesi; AGROHOBY