Kaymakam Otcu’ya ‘Sarıulak Zeytinyağı’nı Tanıtıldı

  • 10.09.2019
  • tarsustb

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Tarsus Kaymakamlığı’na atanan Kadir Sertel Otçu’ya, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti tescillenen Tarsus Sarıulak zeytininden üretilen ve Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri yarışmasında ödül kazanmış Tarsus Sarıulak zeytinyağını tanıttı.

Murat Kaya, Borsa yönetimi ile birlikte Kaymakam Otcu’ya gerçekleştirdiği ‘hoş geldiniz’ ziyareti sırasında Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK), Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri yarışmasında Tarsus Sarıulak Zeytinyağı ile Hafif Meyvemsilik dalında ikincilik ödülü alan Tarsus Sarıulak Zeytinyağını ve Tarsus'un Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytinini takdim etti.

Borsa olarak Tarsus Sarıulak zeytinin kalitesine her zaman inandıklarını belirten Başkan Kaya;“Bizler uzun yıllardır bu ürünün coğrafi işaretinin tescili için çalışmalar yaptık. Tarsus Ticaret Borsası olarak bölgemizle özdeşleşen bu ürünün coğrafi işaretini almak bize nasip oldu. Biz, bu çeşide ait zeytinyağının tadının dünyanın en kaliteli yağlarından daha iyi olduğunu da her zaman ifade ettik” dedi.

Tarsus Sarıulak zeytinin coğrafi işaretinin alınması sonrasında Zeytinyağı Kalite Ödülleri yarışmasında böylesine önemli bir ödülü almasının da bölgemiz ve zeytinimiz adına gurur verici olduğunun altını çizen Borsa Başkanı Kaya “Türk Patent Kurumu tarafından nitekim Tarsus Sarıulak Zeytinimiz AB Coğrafi İşaretli ürünler listesine teklif edildi. Zeytinimizin AB ülkelerinde de bilinilirliğini inşallah bu sayede gerçekleştireceğiz. Sayın Kaymakamın, sizin de doğal başkanı olduğunuz, Borsamızın sekretaryasını yaptığı Tarsus Zeytin Platformumuz var. Bu platform çatısı altında bu yılda Tarsus Sarıulak Zeytinyağını'nın coğrafi işaretinin alınması için çalışmalar başlattık. Zeytinyağımızın içeriğinde bulunan yüksek polifenollar sayesinde şifa ve sağlık kaynağı olduğunu biliyoruz. Bir diğer taraftan da zeytinimizin fidan üretimi için çalışmalarımız ve planlamalarımızda devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise, özellikle kırsalda yetişen ürünlerin tanıtım ve satışının sağlanmasının bölge ekonomisine ciddi bir hareketlilik kazandıracağını belirterek, bu ürünün coğrafi işaretinin alınmasında yoğun bir gayret gösteren Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve yönetimini tebrik etti.

Kaymakam Otcu’ya ‘Sarıulak Zeytinyağı’nı Tanıtıldı