Tarsus OSB’ye Büyük Destek Seçer Tarım A.Ş.’den Geldi

  • 02.12.2019
  • tarsustb

Tarsus OSB’ye büyük destek Seçer Tarım A.Ş.’den geldi

Tarsus ve bölge ekonomisine ciddi katkı sunması beklenen ve şu anda kamulaştırma çalışmaları süratle devam eden Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne Seçer Tarım A.Ş yatırım yapacak.

Firma yöneticileri, ön tahsis için Tarsus OSB yönetimiyle imzaları attı.

Mersin’in Tarsus ilçesinin Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı mahalleleri sınırları içerisinde 530 hektar alan üzerine kurulması planlanan ve hızlı bir şekilde kamulaştırma çalışmaları süren Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcılardan talep oluşmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sahibi olduğu, bölgenin en büyük firmalarından Seçer Tarım A.Ş yatırım yapmak için arazi ön tahsis sözleşmesi imzalayarak kuracağı yeni tesisin temellerini attı.

Sözleşmelerin imzalandığı törene Seçer Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Seçer ile Seçer Tarım A.Ş Genel Müdürü Ali Seçer ,Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H.Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kaya  ve Tarsus OSB Bölge Müdürü Ş. Caner Özcan katıldı.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI

İmza töreninde konuşan Seçer Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Seçer, Tarsus OSB’de 108 dekar alan üzerine kurmayı planladıkları yeni tesisle kent ve bölge ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını belirterek, ‘’Öncelikle bölgemiz için hayırlı olsun. Yeni yatırım demek yeni iş, aş demek. Katma değerli ürünler üretmek ve pazarlamak ilk önceliğimiz. Bölgemiz istihdamına da katkı sunacağımız için ayrıca gururluyuz. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi hem kentimizi hem de bölge ekonomimizin canlanması için adeta cazibe merkezi konumunda.’’ diye konuştu.

SOMUT ADIM HEYECANLANDIRDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H.Ruhi Koçak da sözleşme töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’Bugün hem çok heyecanlandık hem de çok gururlandık. Bölgemizin en büyük firmalarından Seçer Tarım A.Ş’nin bölgemizi tercih etmesi ve öncülük etmesi gerçekten mutluluk verici. Sayın Vahap Seçer, Tarsus’ta organize sanayi bölgesi kurma fikri ilk ortaya çıktığında destek sözü vermişti ve şimdi özel sektörden en büyük ve anlamlı destek Sayın Seçer’den geldi. Sözünde durduğu ve yatırım için düğmeye bastığı için Seçer ailesine şahsım, Tarsus TSO ve Tarsus OSB Yönetimi adına teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bu süreçte sürekli yanımızda olan kurucularımıza, Sanayi Bakanlığımıza ve belediyelere kurumsal desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ‘’ 

Tarsus OSB’ye Büyük Destek Seçer Tarım A.Ş.’den Geldi
Tarsus OSB’ye Büyük Destek Seçer Tarım A.Ş.’den Geldi