"Pandemi Sonrası Yeni Hayat Düzeninde Çok Çalışmalıyız"

  • 03.06.2020
  • tarsustb

PANDEMİ SONRASI YENİ HAYAT

DÜZENİNDE ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

 

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgının ekonomi üzerindeki tahribatını onarmak için yeni normalleşme döneminde daha çok çalışmak gerektiğini belirterek, yine fedakârca, sabırla üretim ve ihracat yapılması gerektiğini söyledi.

Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, yeni hayat düzeninde pandemi öncesi gibi her şeyin olmayacağının altını çizerek “Yaşam şeklimiz hem tedbir amaçlı hem de sağlık amaçlı farklı olacak. Özellikle ekonomimizde hemen istediğimiz gibi büyük ölçüde pandemi durumu öncesi gelmeyecek. Bugün salgından etkilenen firmaların olduğunu görüyoruz. Dünya salgınla uğraşırken, ihracatımızın artması için çabalarımızı sürdürmeliyiz.İhracatımızın en az kayıp yaşayacağı, en az etkilenen sektör olmasına gayret göstereceğiz.” dedi.

Gıda, dezenfektan ve benzeri hijyen sektörünün salgından etkilenmediğini hatırlatan Borsa Başkanı Kaya “Yeni hayat düzeninde bu sektörler yine önem arz edecek. Burada iş insanları olarak bizlerin yapması gereken sabırla, üretimle ve ihracatla bu zor süreci aşmalıyız. Bunun içinde yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı, büyümeyi arzu ettiğimiz seviyeye getirmek için çok çalışmalıyız” ifadesini kullandı.

"Pandemi Sonrası Yeni Hayat Düzeninde Çok Çalışmalıyız"