Bölgenin Parlayan Yıldızı “TARSUS” Olacak

  • 17.01.2021
  • tarsustb
Bölgenin Parlayan Yıldızı “TARSUS” Olacak
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, bölgemizden dünyanın birçok noktasına kara, deniz ve demiryolu ile ulaşılabildiğini, ancak havayolunda eksikliklerin bulunduğunu belirterek, bu sorunun da Çukurova Bölgesel Havalimanın faaliyete geçmesi sonrasında çözüme kavuşabileceğini söyledi.
“Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tarıma ve tarın ürünlerinin ihracatına getirisi nedir?” sorusunu yanıtlayan Başkan Murat Kaya “Havalimanı faaliyete geçtikten sonra katma değeri yüksek ürünlerin bölgemizdeki ekim alanları genişleyecek. Bu durum bölge ekonomisine ciddi anlamda ekonomik olarak katkı sağlayacağı gibi üretici anlamında da çok ciddi katkılar sağlayacağı gibi bu bölgede istihdamda bir artış gözlenecek” dedi.
Tarım ürünlerinin taşımacılığının gerçekleşmesi halinde bu bölgenin parlayan bir yıldız olacağının altını çizen Borsa Başkanı Murat Kaya, Çukurova Bölgesel Havalimanının lojistik amaçla kullanılabilir bir yapıda hizmet vermesi ile bölgenin parlayan yıldızı “TARSUS” olacağını sözlerine ekledi.

Click the banner to read this article in English or Russian

Bölgenin Parlayan Yıldızı “TARSUS” Olacak