Başkan Murat Kaya 32. Vergi Haftası Nediyle Kutlama Mesajı Yayınladı

  • 23.02.2021
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, vergi bilinci yüksek olan toplumlarda ekonomik ve kültürel gelişimlerinde yüksek olduğunu söyledi.
Başkan Murat Kaya, 22-28 Şubat 2021 tarihleri arasında kutlanan ‘32. Vergi Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamasında, Tarsus’un vergi konusunda üzerine düşeni yapan kentlerin başında geldiğini belirterek “Devletin varlığını ve hizmetini etkin bir şekilde yapabilmenin en temel kaynağı vergiler ve vergi sistemidir. Kamu gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergiler, vatandaşımıza sunulan hizmet giderlerinin karşılanmasında devletimizin en önemli gelir kaynağını oluşturmaktadır. Eğitim, sağlık, güvenlik, sanayi, altyapı ve buna benzer birçok alanda kamusal hizmetlerin yapılabilmesi, yatırım ve diğer kalemlerin karşılanmasını sağlayan vergiler aynı zamanda büyümeye ve refaha da fayda sağlar.
Ticaret Borsası Stopaj Tahsilatını son 5 yılda % 100 artırdı.
Ticaret Borsalarının bir görevininde stopaj tahsilatı olduğuna değinen Başkan Murat Kaya , “Ticaret borsaları, sadece üretici ile tüccar ve sanayici arasında bir köprü görevi kurmakla kalmayıp, ekonominin kayıtlı hale gelmesini sağlayarak kamu gelirlerinin artmasına ve sağlıklı politikalar oluşturulmasına zemin hazırlamaktadırlar.Borsamızca, Vergi dairelerimiz adına toplanan zirai ürün vergisi son 5 yılda %100 artarak 2020 yılında 20 milyon TL’sına ulaşmıştır.
El emeği, göz nuru ve alın teriyle ailesinin, ülkesinin ve devletinin devamını her koşulda sağlamaya çalışan, başa Borsa üyelerimiz olmak üzere sanayicilerimizin, ticaret erbabımızın 32. Vergi Haftası’nı kutluyorum” ifadesini kullandı.

 

Click the banner to read this article in English or Russian

Başkan Murat Kaya 32. Vergi Haftası Nediyle Kutlama Mesajı Yayınladı