Büyükşehir Belediye Başkanı TAKİK İle Buluştu

  • 11.03.2021
  • tarsustb
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’taki Borsa, Oda, Dernek, Kooperatif ve Birlik temsilcileri ile buluştu. Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (TAKİK) üyesi kuruluşların başkanları ile gerçekleşen buluşmada, birliktelik vurgusu yapıldı.
Büyükşehir’in hizmetleri konuşuldu
Hizmetler noktasında fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, Tarsus başta olmak üzere Mersin genelinde hayata geçirilen sosyal projeler, MESKİ çalışmaları, üreticiye yönelik destekler, ulaşım, bisiklet yolu, esnafa destek gibi konular değerlendirildi. Ayrıca, Tarsus için önem taşıyan otel, Yarenlik Alanı, Tarsus Plajı gibi konular da masaya yatırılan konular arasında yer aldı.
“Tarsus çok önemli bir yer”
Tarsus’un önemine değinen Başkan Seçer, “Tarsus benim hayatımda doğal olarak önemli bir yer. Çünkü doğduğum bir yer, çünkü doyduğum bir yer, çünkü ailemin olduğu bir yer. Bu benim açımdan öyle ama Mersin'in hem lokasyonuna hem de sosyo-ekonomik yapısına baktığınız zaman da Tarsus çok önemli bir yer. Bir kere bölgenin en kadim kenti. Çok değerli bir tarihi birikimi var. Her şeye rağmen bu marka değerini tartışmasız daha bin yıllar sürdürecek. Çünkü bin yıllardır geliyor. Oysaki bölgemizdeki diğer bazı yerleşim birimlerine; hatta Mersin merkezin tarihine baktığınız zaman şuracıkta 200 yıllık henüz geçmişi olan bir liman kenti iken, Tarsus’un 8 bin yıllık kadim bir geçmişi var. Çok önemli topraklara sahibiz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı TAKİK İle Buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanı TAKİK İle Buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanı TAKİK İle Buluştu