"UYUMA" Projesi Akıllı Telefonlarda

  • 11.06.2021
  • tarsustb
Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı uyuşturucuyla mücadelede bilinçlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen “UYUMA” Uygulaması aktif hale getirilmiştir.
Tarsus Kaymakamlığının 10/06/2021 tarihli yazısı ile projeye ait uygulamanın amacı ve kullanımı bildirilmiştir.

“UYUMA” projesinin amacı teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmaktır. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.
Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaşımız, “UYUMA” uygulamasındaki butona basarak ihbarda bulunacak, sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek, ihbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacak ve vatandaşlarımızın desteği ile suçla mücadelede kolluk kuvvetinin etkinliği artırılacaktır.
İlçemizde uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek amacıyla " UYUMA" uygulamasını şahsi telefonlarında aktif hale getirilmesi önem arz etmektedir.
KAMUOYUNA DUYURULUR:
"UYUMA" Projesi Akıllı Telefonlarda