Aşı tercih değil, toplumsal bir sorumluluktur

  • 03.08.2021
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, yaklaşık 1.5 yılı aşkın süren koronavirüs salgınından tüm sektörlerin ekonomik ve sosyal olarak çok büyük bedeller ödediğini belirterek, toplumsal bağışıklık için herkesi aşı olmaya davet etti.
Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, Delta Varyantı ile son günlerde artan vaka sayılarına dikkat çekerek, Türkiye’nin yeni bir kapanmaya daha gücünün olmadığını söyledi.
Her şeyin başının sağlık olduğuna vurgu yapan Borsa Başkanı Kaya “Her şeyin başı sağlık diyoruz ama, sağlığımızı korumak içinde elimizden geleni yapmak zorundayız. Virüsün yeni varyantı ile birlikte vakalarda yaşanan hızlı artış olası bir kapanmayı ya da daha sıkı tedbirler almayı gündeme getirebilir. Tecrübe ettik ki; 1,5 yılı aşkın süren Covid-19 salgınında tüm sektörler Pandeminin bedellerini ekonomik ve sosyal olarak ödedi. Şu anda mümkün olan tek seçenek hayatı korumak için virüsle güvenli bir şekilde bir arada yaşamak, toplumun farkındalığını ve kurallara uyumu artırmaktır” dedi.
“Aşı tercih değil, toplumsal bir sorumluluktur” diyen Başkan Kaya “Öyle anlaşılıyor ki ciddi manada bir aşılanma olmadan, toplumsal bağışıklık kazanılmadan bir kısır döngü içerisinde dönüp duracağız. Finansal olarak salgın döneminde ciddi maddi yükler yüklendik. Tekrar kapanırsak, hasta sayımız yeniden artarsa, tekrar sorunlarımızı aşma imkanı bulamazsak üzülürüz. Toplumsal bağışıklığı yakalamak için, aşı tercih değil toplumsal bir sorumluluktur. Vaka sayılarının artış görüldüğü şu günlerde herkes kendi temizliğine, maskesine, mesafesine daha çok dikkat etmeli. Aşısız biri için bugün dünden daha risklidir. Yersiz kaygılarla sevdiklerimizin hayatını riske atmayalım. Aşı olduk deyip, maske mesafe ve hijyeni de bırakmayalım. Ben bir kez daha aşı olmayan varsa sevdikleri için aşı olmasını rica ediyorum. Şunu unutmamak gerekir ki, ülkemizde de binlerce can alan koronavirüs salgınını öncelikle aşımızı yaptırıp daha sonra kurallara uyarak aşarız. Sağlık hepimizin, sağlıkla kalınız” ifadesini kullandı.
Aşı tercih değil, toplumsal bir sorumluluktur