Başkan Murat Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 08.01.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Murat Kaya, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Başkan Murat Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın ve medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerekse kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması anlamında büyük önem taşıdığını belirterek basında çalışanların mesleği, günümüzün en önemli, en zor ve de en popüler mesleklerinden olduğunu ifade etti.

Başkan Murat Kaya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin bağımsız basın olduğunu ifade ettiği mesajında,” Atatürk’ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle, basın mensuplarımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. “Sözleriyle başladığı mesajına şu şekilde devam etti.
Sosyal medya ve internet haberciliğinde yaşanan hızlı gelişmenin önemine dikkat çeken Başkan Murat Kaya, teknolojinin yakından takip edilmesinin gerekli olduğunu ancak bu mecrada doğru ve tarafsız haberciliğin her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirtti.

Başkan Murat Kaya mesajının sonunda ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anarak, " Gece gündüz demeden bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan ulusal ve yerel basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum."

Click the banner to read this article in English or Russian



Başkan Murat Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.