Borsa Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında Seçimleri Değerlendirdi

  • 30.05.2023
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Yönetimin bir aylık çalışmasıyla ilgili üyelerin bilgilendirildiği Meclis’te, Tarsus Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Gürbüz ise Türkiye ve Dünya Buğday beklentisini anlattı.

Meclis Başkanı Murat Kaya, Meclis konuşmasına Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimleri ile başlayarak Mayıs ayının, bir yandan birikmiş günlük ve ekonomik sorunlar diğer yandan ise seçim atmosferi ile geçtiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Murat Kaya, “Demokrasiye, özgürlüğe ve hukuka olan bağlılığımızın esası olan seçimlerimizi barış içinde gerçekleşti. 14 Mayıs’taki seçimlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi belirlenirken, Cumhurbaşkanlığı seçimimizde 28 Mayıs’ta tamamlanmış oldu. Biz bu seçimin ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Milletimizin teveccühünü yeniden kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halkımızı temsil edecek Milletvekillerimizi tebrik ediyorum, İş dünyası olarak 14 Mayıs'ta yapılan seçimler öncesi milletvekili adaylarımız çok güzel bir yarış çıkardılar. Hepsi, güzel bir üslupla, birbirlerini kırmadan incitmeden saygı çerçevesi içerisinde yapacaklarını anlattılar.

Bu ülkenin, hepimizin olduğu ve birlikte barış içinde yaşamamız gerektiği bilinci ile seçim sürecini arkamızda bırakarak, tekrar istihdam, ekonomi ve ihracat gündemine yeniden dönmeliyiz. Toplumun tüm kesimlerinin yeniden ekonomiye, ihracata, istihdama odaklanmasını istiyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ise, Yönetimin bir aylık çalışmasıyla ilgili Meclis üyelerini bilgilendirerek, “İkinci tur seçimde vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Halkımız demokratik hakları olan oy kullanmayı tamamlandı. Seçimin vatanımız, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerine hepimiz bağlılığımızı korumalıyız. Bu ortak paydada vatanımızı, devletimizi ve cumhuriyetimizi bölünmez bütünlükle korumayı 100 yıldır başardık. Eminim ilelebet korumaya devam edeceğiz. Seçimler ve iktidarlar gelir geçer. Bahsettiğim ortak paydamız esastır.” diye konuştu.

Meclis gündeminde yer alan ve Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Gürbüz tarafından sunumu yapılan 2022/2023 sezonu BUĞDAY durumu beklentisinde ise, Yücel Gürbüz; Türkiye ve Dünya Buğday beklentisini anlattı.

Yücel Gürbüz; “Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada bu yıl buğday için yüzde 5'lik artışla yaklaşık 21 milyon ton rekolte beklendiğini ifade ederek bir an önce TMO’nun hububat alım fiyatını açıklaması gerektiğini vurguladı.
Borsa Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında Seçimleri Değerlendirdi
Borsa Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında Seçimleri Değerlendirdi