TARSUS ÜNİVERSİTESİ İÇİN DESTEK İSTENDİ

  • 08.10.2013
  • tarsustb

Tarsus Üniversitesi girişimini yürüten heyet Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı Mersin’de ziyaret ederek destek istedi.

‘Tarsus Üniversitesi Yürütme Kurulu’ kampüsü ve merkezi Tarsus’ta olan ikinci bir devlet üniversitesinin Mersin iline kurulması amacıyla bir süredir Tarsus’ta tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ve halkın geniş katılımıyla yürütülen çalışmaları Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan’a anlatarak destek istemek amacıyla ziyaret etti.
Mersin’de Akdeniz İhracatçılar Birliği’nde gerçekleşen görüşmeye Tarsus heyeti olarak; Mersin Milletvekilleri Ahmet Uzun ve Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, Kent Konseyi başkanı Dr.Ali Cerrahoğlu, Güç Birliği Vakfı başkanı Fuat Togo katıldılar. Toplantıya Zafer Çağlayan ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten’de katıldılar.
Tarsus heyeti;  Tarsus’un nüfusu, sosyokültürel yapısı ve ekonomisi ile bir devlet üniversitesini fazlasıyla hakettiğini, Türkiye’nin en büyük kentlerinden birisi olmasına rağmen gençlerin eğitimlerine devam edebilecekleri yüksek eğitim imkanlarının yetersiz olduğunu, kentte üniversite konusunda büyük bir  heyecan ve istek olduğunu, üniversite için gerekli arsanın temin edildiğini, tüm kurumların katıldığı çalıştay ve sempozyumlar yapılarak bir çalışma grubu oluşturulduğunu ve üniversite hazırlık dosyasının tamamlandığını, sivil toplum kuruluşlarının maddi ve manevi destek verdiğini, hayırseverlerin bağış yapmaya hazır olduğunu ve kentte yürütülen imza kampayasının kısa sürede 50 bin imzaya ulaştığını anlatarak 50 bin imzanın yer aldığı klasörler bakan Çağlayan’a sundu.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yapılan sunumu dikkatle dinleyerek konuyla ilgili sorular sordu. İncelemek üzere Tarsus Üniversitesi dosyasını aldı. Böyle bir girişimi destekleyeceğini, kendisini imza kampanyasının birinci sırasında gördüğünü belirtti. Tarsus’a bir üniversite kurulmasının gerekçelerini özetleyen bir bilgi notunun hazırlanarak kendisine iletilmesini istedi. Konunun takipçisi olacağını ve en kısa zamanda nihai kararı verecek kişi olarak sayın Başbakana ileteceğini söyledi. ve toplantı karşılıklı iyi dileklerle sona erdi.
Tarsus Üniversitesi girişimi yürütme kurulu  çalışmalarını sürdürerek üniversite ile ilgili hazırlık dosyasına ek olarak üniversite gerekçelerini içeren bilgileri tamamlayarak en geç 10 gün içerisinde bakan Çağlayan’a iletecektir.
TARSUS ÜNİVERSİTESİ İÇİN DESTEK İSTENDİ