Show Popup

ÜYELİK KAYDI

5174 Sayılı Kanunun 32 nci maddesine göre borsalara kayıt zorunluluğu bulunanlar işe başladıkları tarihten itibaren bir ay içinde bulundukları yerdeki borsaya kaydolmak zorundadır. İşe başlama tarihi, alım veya satımın yapıldığı tarihtir.

Borsalara kayıt talep üzerine yapılır. Ancak, bu maddenin birinci fıkrasına göre kayıt zorunluluğunu yerine getirmeyenler hakkında bu Yönetmeliğin 7 nci maddesi hükmü saklıdır. Borsalara talep üzerine veya resen üye kaydı yapılabilmesi için kayıt olmak isteyenlerin ticaret siciline veya esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı olması ve bu kayıtlarda iştigal konuları arasında borsaya tabii maddelerin alım veya satımının yer alması şarttır. Kanunun 32 nci maddesinin üçüncü fıkrası hükmü saklıdır. Borsaya kaydolmak isteyen gerçek ve tüzel kişler talep üzerine kayıt esnasında kotasyona tabi ürünlerin alım satımını belgelemek zorundadırlar.Borsaya tabi maddeler üzerinden alım satım işlemini belgelendiremeyenlerin üyelik talepleri belgelendirmenin tamamlanmasına kadar bekletilir.(Muamelat Yönetmeliği)

 

Hakkında üyelikten geçici veya uzun süreli çıkarma cezası verilen ve bu cezalara ilişkin süreleri tamamlanan üyelerden kayıt zorunluluğu bulunanlar, talep üzerine veya resen borsalara yeniden kaydedilir.

1- KVKK BAŞVURU FORMU    

2- KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ 

3- KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN RIZA METNİ