Borsamız A Sınıfı Akreditasyon Sertifikası İçin Ankara'ya Gidiyor

  • 12.01.2014
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası, üyelerine ‘5 Yıldızlı Hizmet’ veren Oda ve Borsalar arasına girmeye, yani Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı. Sertifika töreni 14 Ocak’ta Ankara TOBB İkiz Kulelerde. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), 2001 yılında başlattığı ‘Oda Geliştirme Modeli’ çalışmaları kapsamında gündeme gelen, 2002 yılında pilot 10 Odada uygulanan, 2008 yılında Borsaların da dahil edildiği Akreditasyon projesi 12 yaşına girdi.

 

9. Dönem Akreditasyon süreci denetimleri sonucu Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazanan, Tarsus Ticaret Borsası'nın da aralarında yer aldığı Oda ve Borsalar, 14 Ocak Salı günü saat 11.00’de TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacaklar.

 

Akreditasyon Sertifikası alan Oda ve Borsaların, üyelerine ‘Beş Yıldızlı Hizmet’ veren Oda ve Borsalar arasında gösterildiğine dikkat çeken Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya “Birliğimiz EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği’nin işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Odalar Birliği ile birlikte yürütmüştür.TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi 2005 yılından itibaren de Birliğimiz tarafından yürütülmektedir.Bu sertifikanın alınması, süresi çok zor ve uzun bir süreç. Kolay olmadı ancak A Sınıfı belge almayı başardık. Sertifikanın alınmasında emeği olan Ticaret Borsası’ndaki tüm görevlilere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Murat Kaya “14 Ocak Salı günkü programa, tam kadro katılacaklarını ifade ederek “17 Ocak Cuma günüde Borsamızda almaya hak kazandığımız A Sınıfı Akredite sertifikamızın kutlama törenini ve 2013 yılında yüksek düzeyde tescil işlemi gerçekleştiren üyelerimizi onurlandıracağımız, ödüllendireceğimiz törenimiz düzenlenecektir.” dedi.

Borsamız A Sınıfı Akreditasyon Sertifikası İçin Ankara'ya Gidiyor