BAŞKANIMIZDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

  • 27.10.2014
  • tarsustb

Türk Milleti, tarih boyunca hürriyetine düşkün olarak yaşamış ve Kurtuluş Savaşını da bu azimle kazanmış bir millettir. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.

 

91 inci yılını kutladığımız Cumhuriyet, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkansızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır.

 

Türk Milleti, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır.

 

Bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği, evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürülecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 91'inci yılını kutluyor, büyük önder ATATÜRK ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

 

BAŞKANIMIZDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI