Borsa Personelleri Kendini Yönetme Eğitimde

  • 13.06.2023
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri kurumsal ve operasyonel gelişim eğitimleri kapsamında, İş ve Yönetim Danışmanı Ender Horata tarafından 2 gün 12 saat süren ve 4 ana modülün ilki olan “Kendini Yönetmek” konusunda eğitim aldılar.

Bir profesyonelin en önemli yetkinliği, kendini iyi yönetebilme becerilerinden geçtiği anlatılan eğitimde kişinin öz yönetim becerilerine sahip olmadan, çevresindeki paydaşlara etkide bulunmasının imkânsız olduğu vurgulandı.
Horata eğitimde Borsa personellerinin Kendini yönetme becerisinin önündeki en büyük engelin tembellik yapmak olduğunu ifade ederek , sözlerine şu şekilde devam etti;
“Bu sorun temelinde uyumlu olmanın verdiği konforu da içeriyor. Kendimizi daha da rahat ettirmeye devam edersek yaşamdan olan beklentilerimiz her zaman daha da kötüsüne razı olmaya mecbur bir hale getirir. Bu yüzden kendimizi daha iyi hale getirmek için insan kendini yönetmeli. Bunun için bazı temel zihin manipülasyonlarını kullanabilir. Kendini yönetebilmek için insan ilk olarak hedeflerine ve gerçekleşmesine uyum sağlamalı.” Dedi.

Bu eğitim, profesyonellerin sahip olması gereken, planlama, iletişim, stres, zaman ve motivasyon yönetimi gibi konularda kendini yönetme teknikleri ele alındı. Eğitim sonunda borsa personellerinin sorularını cevaplayan Horata, personellerin kazanımlarını anlatmasını istedi.




Click the banner to read this article in English or Russian

Borsa Personelleri Kendini Yönetme Eğitimde