Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke,Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirmede bulundu.

  • 14.09.2023
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirmede bulundu.

Açıklamasında şu görüşlere yer veren Başkan Mustafa Teke,
“Belirsizliklerin giderek arttığı bir küresel süreçten geçiyoruz. Oysa üretim hayatında öngörü yapabilmenin önemi yadsınamaz. İşte bu noktada OVP'nin kararlılıkla uygulanacak olması öngörü yapmaya da değerli bir katkı yapacaktır.
Nitelikli ve sürdürülebilir bir kalkınma, ekonomik büyüme hepimizin arzusudu

Tam bu noktada OVP’den en önemli beklentilerimizden belkide en öncelikli olanı yapısal adımlardı. Belirlenen 'Büyüme ve Ticaret, Beşeri Sermaye ve İstihdam, Fiyat İstikrarı ve Finansal istikrar, Kamu Maliyesi, Afet Yönetimi, Yeşil ve Dijital Dönüşüm, İş ve yatırım Ortamı' ile ilgili ortaya konulan vizyon biz iş insanları için değerli konular olduğunu ifade etmek istiyorum

İş dünyası geleceğe dair beklediği yol haritası açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) önemli bir kazanım olmuştur. Başta finansmana erişim olmak üzere iş dünyasının üretime ve yatırıma yönelik ihtiyaçlarının gözetilerek uygulanması da programın başarısını artıracaktır.

Ülkemizin mevcut ekonomik şartlarının dikkate alınarak ağırlıklı olarak, büyüme ve cari açık denklemi, enflasyon ve deprem giderleri hariç mali disiplin ve tasarruf üzerine yoğunlaşılmış. Şüphesiz mali politikalar, para politikaları, tasarruf, yapısal reformlar, istihdam gibi konulardaki planlamalar mali disiplinin devamına önemli katkılar sunacaktır.

Bizim için tarım en önemli mesele olmalıydı. OVP ‘de tarım arazilerinin korunması ve amacı dışında kullanımının önüne geçilmesi için hem zorlayıcı hem de özendirici düzenlemelerden bahsedilmiş. Eğer kararlı hareket edilirse ve düzenlemelerin tespitinde tüm paydaşların bilgisine başvurulursa etkin sonuçlar alınacağına inanıyorum.

Çünkü; bizim için Tarım demek gıda demektir. Orta Vadeli Programda, özellikle tarımsal üretimde verimliliğin artırılması için planlamanın önemi, katma değerli ürünlerin desteklenmesi, lojistik maliyetlerini azaltmanın gereği, kent çeperlerindeki tarımın geliştirilmesinin genç nüfusun sektöre katkısına etkisi, jeotermal enerji ve sera organize tarım bölgeleri, ileri teknoloji kullanımının yer almasını sorunların doğru tespit edildiğine dair gösterge olarak görmemiz lazım.

Türkiye, inşallah bu süreçte bu konularla ilgili hızla harekete geçilmesi ve aksiyonların belirlenerek uygulanması ile Kazanan Türkiye olacaktır.

Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Click the banner to read this article in English or Russian

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke,Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirmede bulundu.