Meclis Başkanı Murat Kaya, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ nü Kutladı

  • 09.01.2024
  • tarsustb
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının günden güne arttığı bu günlerde, Basın çalışanlarının üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazla olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Kaya, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında açıklamasında, kamuoyunu bilgilendirmek gayesiyle gece gündüz çalışan Basın mensuplarının çoğu zaman zorlu şartlar altında görev yaptığını belirterek “Zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmek için çalışan gazeteciler, mesai mefhumu gözetmeden kutsal bir görevi yerine getiriyor. Tarafsız, şeffaf habercilik anlayışı içinde görevlerini yerine getiren Basın mensuplarımız, önemli meslek gruplarındandır” dedi.

Toplumların gelişimine doğrudan katkı sağlayan Basın çalışanlarının, birlik ve beraberliğin korunmasına da önemli katkılar koyduğunu belirten Murat Kaya “Ben halkımızın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun da vazgeçilmez şartıdır. Son yıllarda sosyal medya ve internet haberciliğinde yaşanan hızlı gelişme de dikkate alındığında teknolojinin yakından takip edilmesinin gerekli olduğunu ancak bu mecrada doğru ve tarafsız haberciliğin her zamankinden daha önemli hale geldiğini ifade etmek isterim. Zor şartta haber ve yorumlarıyla toplumu bilgilendiren, demokrasimizin güçlenmesine katkıda bulunan; kentimizin sorunlarını gündeme taşıyarak, kurumlarımızın çalışmalarına yardımcı olan başta yerel Basın çalışanları olmak üzere tüm Basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlar, zorlu ve meşakkatli meslek yaşamlarında başarılar dilerim” ifadesini kullandı.

.

Click the banner to read this article in English or Russian

Meclis Başkanı Murat Kaya, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ nü Kutladı