Meclis Başkanı Murat Kaya, 2023 yılını değerlendirirken, 2024 yılına ilişkin öngörü ve beklentilerini paylaştı

  • 12.01.2024
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, iş dünyası olarak istikrar ve finansman anlamında zor bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2024 yılın da ise ekonominin yapılanarak öncelikle istikrarlı bir ekonominin oluşmasının en büyük temennilerinin başında geldiğini söyledi.

Meclis Başkanı Kaya, 2023 yılını değerlendirirken, 2024 yılına ilişkin öngörü ve beklentilerini paylaştı

“2023 yılı her şeyden önce zor bir seneydi” diyen Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya “Yani hem üretim anlamında, hem de ticari anlamda çok zor bir seneydi. Genel seçimler sonrasında yeni bir ekonomik heyet oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından göreve getirilen yeni Bakanlar ile birlikte yeni bir ekonomik anlayış uygulamaya konuldu. Bunun neticesinde ise ekonominin gidişatının düzeltilmesine yönelik, toparlanmaya yönelik, istikrara yönelik çalışmalar ortaya konuldu” dedi.

2023 yılında iş dünyasının istikrar ve finansa ulaşım konusunda çok büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizen Meclis Başkanı Kaya “Genel seçim sonrası orta vadeli bir program açıklandı. Buradaki temel amaç iş dünyasının, Türkiye’nin ekonomisinin belli ekonomik kriterler içerisinde sürdürülebilir bir şekilde, güçlenerek ortaya çıkması, sonuca ulaşmasıydı belirlenen amaç. Bu süreç içerisinde iş dünyası istikrar anlamında sıkıntılar yaşadı, finansa ulaşım konusunda sıkıntılar yaşandı. Faiz oranlarının artışıyla birlikte finans artışları da çok oldu. İş dünyasınca kısmen yatırımdan uzaklaşıldı, ancak istikrara kavuşulduğu takdirde yatırımların hızlanacağını, artacağını, üretimin artacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

2023 yılının Cumhuriyet’in 100’ncü yılı olması nedeniyle Türkiye açısından önemli bir yıl olduğunu hatırlatan Murat Kaya, 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin yılın genelinde etkilerinin hissedildiğini ve bu depremin hepimizin yüreğini paramparça ettiği ifade etti.

2024 yılına ilişkin öngörü ve beklentilerini paylaşan Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya “2024 yılında ekonominin yapılanarak öncelikle istikrarlı bir ekonominin oluşması, iş dünyasının finansa ulaşımının kolaylaşması, ihracat odaklı çalışmaların ve desteklerin artırılması gerçekleştirilmeli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Tarımın önemine de vurgu yapan Meclis Başkanı Kaya “Bölgemiz tarım ve tarım ürünleri ihracatı gerçekleştiren bir bölge. Bu noktada da artan maliyetler nedeniyle üretim noktasında sıkıntılar mevcut. Üretimin mutlaka desteklenmesi, ihracat odaklı üretimin desteklerinin artırılmaması halinde, çok stratejik bir alan olan tarımın büyük bir yara alacağını düşünüyoruz ve tarım ürünleri üretiminde de 2023 yılında büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntıların düzeltilmesi gerekiyor” şeklinde sözlerini tamamladı..



Click the banner to read this article in English or Russian

Meclis Başkanı Murat Kaya, 2023 yılını değerlendirirken, 2024 yılına ilişkin öngörü ve beklentilerini paylaştı