Çiğ Süt Üretiminde İyi Hijyen Uygulamaları Eğitimi

  • 16.04.2015
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Süt Üreticileri Birliği işbirliği ile Kadelili mah. Dörtler mevkiinde Çiğ Süt Üretiminde İyi Hijyen Uygulamalarının ve Kalitenin Sağlanmasına Yönelik Bilgi Alt Yapısının Geliştirilmesi konulu eğitimim semineri düzenlendi.

 

Eğitime Tarsus Ticaret Borsası Yetkilileri, Tarsus Süt Üreticileri Birliği işbirliği yöneticileri ve Dörtler mevkii civar köylerindeki süt üreticilerinin  katılımı ile eğitim başladı.

 

Eğitimi Mersin Tarım İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Yetkililerinden Gıda Mühendisi Emir Geylani ve Gıda mühendisi Cevat Karakurt eğitim konusunda sunumlarında  Kaliteli süt ve ürünlerinin ancak kaliteli çiğ sütten elde edileceği bunun içinde Hayvanların barınma yerleri nasıl olacağı, sağımı yapan kişilerin hijyeni nasıl olmalı, sağım hijyeni nasıl olmalı, hayvanları Mastitisten (meme iltihabı) nasıl koruruz konu başlıklarında ilgilendirmede bulundular.

 

Çiğ Süt Üretiminde İyi Hijyen Uygulamaları Eğitimi
Çiğ Süt Üretiminde İyi Hijyen Uygulamaları Eğitimi
Çiğ Süt Üretiminde İyi Hijyen Uygulamaları Eğitimi