SERTİFİKALI TOHUM EKİMİNİN ÖNEMİ

  • 13.11.2015
  • tarsustb

Tarsuslu üreticilere sertifikalı tohum ekimi hakkında önemli bilgiler anlatıldı. Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret Borsası işbirliği ile Dörtler mevkiinde  Meclis Başkan Yardımcımız Yılmaz Karabulut’un iş merkezinde üreticilere sertifakılı tohum ekiminin önemi ve yararlar konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkililerinden konu uzmanı Dr. Hasan Ay ve Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Aytaç Onkun 'un konuya ilişkin bilgileri öncesinde konuşan Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, "İlçemiz tarım alanında bu kadar yüksek ve önemli bir yere sahip olan hububat üretimi tarımla ilgilenen üreticilerimiz dışında, ülkemiz için insan beslenmesi başta olmak üzere, sanayi ve ticarette de önemli bir unsuru oluşturmaktadır.  

Bu kapsamda sanayide ve ticarette önemi yüksek olan hububatın yetiştiriciliğinde kaliteli ve yüksek verime sahip ürün elde edilmesi ülkemiz ekonomisi için önemlidir.” Dedi. 

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkililerinden konu uzmanı Dr. Hasan AY araştırıcıların bizlerle paylaşacağı çalışma sonuçları ışığında, Tarsus Ticaret Borsası, Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Aytaç Onkun ve üreticilerimizle birlikte, 2015-2016 hububat ekim zamanında doğru teknik ve araçlarla yapılacak bir ekimin üretimden hasada geçen sürede verimli ve kaliteli bir üretim miktarına ulaşmaktır.

 

SERTİFİKALI TOHUM EKİMİNİN ÖNEMİ